General Data Protection Regulation

GDRP – het mag dan misschien wel een buitenaards woord lijken, het is wel degelijk een zaak waar elk bedrijf het beste aandacht aan besteedt. General Data Protection Regulation is een Europese verordening voor gegevensbescherming, die als doel heeft om persoonsgegevens die binnen een bedrijf gebruikt worden zo goed mogelijk te beschermen en te beveiligen.

Ook heeft de regel betrekking op het vrije verkeer van persoonlijke gegevens binnen een bedrijf – en dat is een zaak die Atvice voor u op zich kan nemen. Wilt u in orde zijn met de regelgeving binnen Europa en het beheer van persoonsgegevens binnen uw bedrijf optimaliseren?

Dan is het uitbesteden van het navolgen van de wetgeving zeker een must!

Het doel van de General Data Protection

De verordening moet er kort gezegd voor zorgen dat ondernemingen de privacy rechten van klanten en consumenten respecteren. Het gaat dus om en wetgeving die van toepassing is op alle ondernemingen die info verzamelen over inwoners van Europa, en deze verwerken en gebruiken.

Sinds midden 2018 moet elk bedrijf in orde zijn met deze verordening en het gaat hierbij vooral om maatregelen die genomen worden op het niveau van de onderneming – zoals de manier van omgaan met persoonlijke gegevens van zowel werknemers als klanten, prospecten en sollicitanten. Ook de procedures die gehanteerd worden bij marketing en sales behoren daartoe. Het spreekt voor zich dat er ook heel wat veranderingen doorgevoerd moeten worden op het vlak van IT – en dat is precies waar Atvice u bij kan helpen!

Uw bedrijf GDPR-proof maken met Atvice

Er zijn verscheidene manieren om uw bedrijf klaar te stomen voor de verordening en Atvice kan u daarbij begeleiden.

Een audit laten uitvoeren

Het uitvoeren van een audit is essentieel als u zeker wilt zijn dat uw bedrijf klaar is voor de verordening. Dit wordt doorgaans gedaan door een business consultant, die Atvice u kan helpen zoeken. Een audit kan gemakkelijk een paar maanden duren en de uitslag laat dan ook vaak op zich wachten. Die uitslag komt in de vorm van een rapport met daarin enkele aanbevelingen – alweer iets waar Atvice u bij kan begeleiden. Er kunnen echter al vroege maatregelen genomen worden binnen uw bedrijf, bijvoorbeeld op het vlak van IT!

Persoonsgegevens optimaal beveiligen

De verordening eist dat elke onderneming de persoonlijke gegevens van klanten, werknemers en andere belangrijke partijen zo goed mogelijk beveiligd. Vaak laat die veiligheid te wensen over bij bedrijven – maar dat hoeft niet zo te zijn als u vertrouwt op Atvice. Zodra u een gesprek met uw specialist heeft gehad, wordt een plan of action opgemaakt en uitgevoerd om de beveiliging van uw IT binnen het bedrijf in orde te maken. Het gaat in dit geval om onder andere het beheer van wachtwoorden voor computers en andere apparaten, het beheer van een antivirus software, firewalls en back-ups.

Een op maat gemaakte oplossing

Atvice wil dat uw bedrijf gebruik maakt van de beste methodes en technologie om persoonsgegevens optimaal te beveiligen en te beschermen. Voldoen aan de GDRP compliance is een must voor elke onderneming die niet enkel de veiligheid van persoonlijke data ernstig neemt maar ook nog eens meer succes en het creëren van een sterk imago op het oog heeft.

Atvice kan u helpen om dat te bereiken en wel door de perfecte IT oplossingen te bieden voor uw situatie. Op die manier is het geen uitdaging meer om te voldoen aan de GDRP compliance en dat zal de productiviteit en het succes van uw onderneming zeker ten goede komen!

Ready to Get Started?

Atvice | When you need IT!