Computernetwerken: van aanleg tot onderhoud en veiligheid

Een computernetwerk kan gezien worden als het brein van de onderneming: het stuurt data van het ene toestel naar het andere en kan ook externe communicatie toestaan. Een snelle en veilige uitwisseling van data is voor veel ondernemingen dan ook cruciaal. Hierbij moeten interferenties worden voorkomen en moet ook de veiligheid van de interne data gegarandeerd blijven. Bij @Vice hebben we alles in huis om uw netwerk snel, veilig en operationeel te houden. Al van bij de selectie van het gewenste IT-materiaal tot het onderhoud: wij staan altijd voor u klaar.

Netwerkoplossingen op maat

De communicatie binnen het aangelegde netwerk kan verlopen via netwerkkabels of draadloos. In het eerste geval gaat het om een LAN-verbinding waar een aantal belangrijke voordelen aan verbonden zijn. Een nadeel is echter dat deelnetwerken hier niet gescheiden zijn, hoewel wij perfect een VLAN op kunnen zetten. Via zo’n VLAN verkrijgt u toch een virtueel gescheiden network terwijl de infrastructuur nog gewoon kan worden gedeeld. Dit kunnen wij lokaal opzetten maar ook end-to-end VLAN’s behoren tot de mogelijkheden. Hoe dan ook bespreken wij samen met u de voor- en nadelen van ieder type netwerkoplossing en maken wij samen met u de noodzakelijke afwegingen. Uiteraard steken we ook gewoon de handen uit de mouwen.

Onderhoud & herstel van bestaande netwerken

Het louter aanleggen van een network volstaat nog niet om een voortdurende werking te garanderen. Een goed draaiend computernetwerk zal op regelmatige basis een onderhoud moeten genieten. Gelijktijdig kunnen we uiteraard de noodzakelijke software installeren en eventuele bekabeling upgraden naar de nieuwe vereisten die uw onderneming stelt.

Uiteraard zijn we er ook bij defecten, waarna we razendsnel ter plaatse zijn om in te grijpen opdat u zo snel mogelijk opnieuw aan de slag kan. Zo kan u zich steeds op de kern van uw zaak focussen.

Netwerkbeveiliging en curatieve ingrepen

Communicatie via netwerken houdt altijd een aantal risico’s in. Dat is meteen ook de reden waarom u maar beter een professionele partij onder de arm neemt. Wij garanderen immers de beschikbaarheid, de integriteit en de vertrouwelijkheid van uw datagegevens. Natuurlijk gaan we ook een stap verder en doen we het nodigen om uw gegevens van kwaadwilligen af te schermen. Denk bijvoorbeeld aan een firewall, content inspectie en authenticatie.

Gaat het om een onderneming met wel heel gevoelige informatie die echt niet verloren mag gaan? Dan denken we met u mee en behoort ook encryptie en quarantaine tot de mogelijkheden. Indien nodig werken we hiervoor samen met externe beveiligingsspecialisten, want uw veiligheid is wat voor ons primeert.

Tot slot is er naast deze preventieve beveiliging ook onze curatieve werking. Hierbij denken we onder andere aan met virussen of Trojaanse paarden geïnfecteerde netwerken of computers. Ook hier kunnen wij immers het nodige doen om uw netwerk opnieuw te beveiligen en het lek te dichten.

Meer weten over onze dienstverlening? Geef ons dan een belletje of laat ons met een heerlijk kopje koffie gewoon wat netwerken.

Ready to Get Started?

Atvice | When you need IT!