Draadloos Netwerk

Elke onderneming is op zoek naar manieren om meer succes te verkrijgen en de bedrijfsprocessen vlotter te doen verlopen. Er zijn natuurlijk heel wat maatregelen die u kunt nemen om dat te bereiken en één ervan is een draadloos network.

Een draadloos netwerk biedt heel wat voordelen voor elke KMO of zelfstandige, vooral als er beroep wordt gedaan op een professionele service. Wat zijn de voordelen van Wi-fi? Het onderstaande overzicht maakt alles duidelijk!

De voordelen van Wifi

Het internet vormt al decennia het centrale punt waarop tal van bedrijven en organisaties steunen. Een grotere bereikbaarheid en opslagmogelijkheid van data zijn slechts enkele van de voordelen. Wi-fi neemt het nog een stapje verder!

Meer mobiliteit binnen het bedrijf

Eerst en vooral biedt Wi-fi veel meer mobiliteit dan gewoon internet. Tegenwoordig zijn laptops en mobiele telefoons schering en inslag bij bedrijven, en die zijn dan ook allemaal uitgerust met een dergelijk LAN-netwerk. Op die manier krijgen werknemers binnen de onderneming toegang tot het netwerk en kunnen ze ermee verbonden blijven. Niet alleen op kantoor, maar ook op andere plaatsen. Er is altijd toegang tot specifieke documenten en applicaties en verkopers kunnen overal belangrijke data vinden via het netwerk. Die mobiliteit maakt Wi-fi een must-have voor elk vooruitstrevend bedrijf!

Productiever werken dankzij Wi-fi

Een ander belangrijk voordeel van Wi-fi is dat er ook beter kan worden gewerkt binnen de onderneming. Niet alleen zorgt de beschikbaarheid van belangrijke data en applicaties ervoor dat werknemers beter samen kunnen werken om een doel te bereiken – ook krijgen bezoekers, klanten en leveranciers toegang tot een beveiligde online zone waar ze zowel van het internet als hun bedrijfsgegevens gebruik kunnen maken.

Flexibiliteit is troef bij uw bedrijf

Vervolgens is Wi-fi een goede uitbreiding van uw bedrijf aangezien er geen kabels nodig zijn om een verbinding aan te leggen. De installatie van een dergelijk network is daardoor niet alleen snel gebeurd, het is ook nog eens goedkoop. Moeilijk te bereiken plaatsen, zoals een fabriek of magazijn, kunnen daardoor eveneens van een aansluiting voorzien worden. Veel KMO’s en zelfstandigen groeien na verloop van tijd snel en in dat geval is het belangrijk dat het netwerk meegroeit. Dat kan als u kiest voor een draadloos netwerk: de uitbreiding vindt plaats met het reeds aanwezige apparatuur, zonder dat er extra kabels gelegd moeten worden!

Wi-fi is veiliger dan gewoon internet

Tegenwoordig is Wifi de veiligste optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een functioneel netwerk. Dankzij een betrouwbare beveiliging wordt al uw data en gegevens beschermd en hebben enkel mensen die u heeft aangewezen toegang tot gevoelige informatie!

Wi-fi is veel goedkoper

Ten slotte is Wifi de goedkoopste optie die er bestaat – en wel omdat er geen kosten bij komen kijken voor de bekabeling van kantoren, het opnieuw instellen van de configuraties bij verhuizingen of uitbreidingen. Dergelijke zaken brengen bij een gewoon, traditioneel netwerk vaak heel wat kosten met zich mee.

Vertrouw op Atvice voor uw eigen netwerk!

Wilt u uw bedrijf succesvoller, veiliger en efficiënter maken? Dan is kiezen voor een dergelijke netwerk zeker een slimme zet. De installatie van Wi-fi is natuurlijk iets dat u beter aan een professional overlaat, als u van een duurzaam en betrouwbaar resultaat wilt genieten.

Wifi geeft u alle mobiliteit, veiligheid en nog tal van andere voordelen die nodig zijn om de bedrijfsprocessen en het beheer van uw onderneming beter te hanteren. Het gevolg is dan ook dat u méér controle heeft over wat er zich binnen uw bedrijf afspeelt, waardoor de weg banen naar meer succes geen enkel uitdaging meer vormt!

Ready to Get Started?

Atvice | When you need IT!